Chocoladetaart van H.M.

    Chocoladetaart van H.M.

    1keer bewaard
    2uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke chocoladetaart bestaande uit twee lagen chocoladecake, met een chocoladecrèmelaag ertussen en bestreken met gesmolten pure chocola.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 -12 taartpunten

    • 6 eieren
    • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 75 gr gezeefde bloem
    • 30 gr cacao
    • snufje zout
    • 100 gr pure chocolade (70% cacao)
    • 200 gr pure chocolade
    • Geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 125 ml slagroom
    • 1 eetlepel suiker
    • 1-2 eetlepelS Grand Marnier
    • eventueel een potje uitgelekte kersen of ander zacht fruit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Klop 6 eieren met 150 gram donkerbruine basterdsuiker in tenminste 10 minuten tot een luchtige, romige crème en spatel er in gedeelten 75 gram gezeefde bloem en de cacao door.
    2. Doe het beslag over in een ingevette springvorm en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175°C in 40 minuten gaar. Laat de taart 20 minuten in een geopende oven afkoelen en laat de taart daarna uit de vorm op een rooster verder afkoelen.
    3. Smelt 100 gr pure chocola in een steelpan met een dikke bodem al roerende op heel zacht vuur en roer er de geraspte schil van een sinaasappel door. Laat de chocolade iets afkoelen.
    4. Klop 125 ml slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en 1-2 eetlepels Grand Marnier. Spatel de room door de gesmolten chocolade.
    5. Halveer de taart overlangs. Leg de onderste helft op een taartschaal en strijk de chocoladecrème erover uit en eventueel ook de uitgelekte kersen of zacht fruit. Leg de bovenste taarthelft erop. Smelt 200 gram pure chocolade en strijk deze met een pannenkoekmes over de bovenkant en zijkant van de taart uit. Laat de taart in de koelkast 1 uur opstijven.
    6. Bestuif met poedersuiker of garneer op een andere manier. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren