Kwarktaart met mandarijntjes

    Kwarktaart met mandarijntjes

    2keer bewaard
    3uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige manier om een kwarktaart te maken, met een bodem van cake en mandarijntjes uit blik.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 bakje (250 gr) kwark
    • 1 (hotel)cake
    • 2 blikjes mandarijntjes
    • 125 gr basterdsuiker
    • sap van 1/2 citroen
    • 2 pakjes vanillesuiker
    • 1/8 liter slagroom
    • 6 blaadjes gelatine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Meng de kwark en suiker tot een glad geheel. Snij de cake in plakjes en leg ze op de bodem van een springvorm, maak ze passend. De andere plakjes halveren en langs de rand zetten, met de gladde kantjes naar boven.
    2. Laat de gelatine in ruim water minstens 5 minuten weken. Laat de mandarijntjes uitlekken.
    3. Los de geweekte gelatine op in lauw mandarijnensap. Het sap van 1 blikje is meer dan genoeg. Meng dit door de kwark.
    4. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het kwarkmengsel en schep ook de uitgelekte mandarijntjes erdoor.
    5. Schep het kwarkmengsel in de springvorm en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Voor het opdienen eventueel versieren met partjes achtergehouden mandarijn of iets anders.

    Tip

    Je kunt deze taart ook met aardbeien maken of ander vers fruit. Neem dan een beetje ander sap om de gelatine in te laten oplossen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren