Perziken met roomijs en gekarameliseerde walnoten

    Perziken met roomijs en gekarameliseerde walnoten

    2keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ook kinderen vinden dit heerlijk, pas wel op bij het branden van de suiker, laat je niet afleiden.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 perziken
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 volle eetlepel suiker
    • Roomijs, bijvoorbeeld Fior di Latte
    • 8 halve walnoten
    • 10 gram boter
    • 1 volle eetlepel suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Dompel de perziken in kokend water, na één minuut afschrikken met koud water.
    2. Schil de perzikken, snijd ze in partjes, doe er suiker en citroensap over. Doorroeren en in de koelkast zetten.
    3. Smelt de boter, voeg suiker en en in stukjes geknepen walnoten toe. Laten karameliseren tot de suiker mooi donker is.
    4. Perziken op een bord leggen, bolletje ijs ernaast, krokante walnoten erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren