Kip met citroen en tien tenen knoflook en knapperige aardappelen

    Kip met citroen en tien tenen knoflook en knapperige aardappelen

    2keer bewaard
    1uur15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit kook ik minstens iedere maand, en als ik in een slecht restaurant eet droom ik hiervan. De knoflooktenen worden weggegooid, dus die smaak is niet overheersend.

    Zurich, Zwitserland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kip, 950 à 1050 gram
    • Peper
    • Zout
    • Paprikapoeder
    • Rozemarijn
    • Een onbespoten citroen, in twee helften gesneden
    • 10 teentjes knoflook, niet geschild
    • Een scheut olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Stop de citroen en de knoflook in de kip.
    2. Kruid de buitenkant met peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn.
    3. Doe olie in een gietijzeren braadslee, leg de kip erin, en de gehalveerde aardappelen, op de snijkant, dan krijgen ze een korstje
    4. Stop de kip in de op 210°C voorverwarmde oven, met hete lucht en hitte (of grill) van boven, als u dat heeft. 50 minuten voor een kleine kip, krap 60 voor een wat grotere. Na een half uur omdraaien. Twee keer met vet overgieten. Moet mooi bruin worden. Eventueel wat hoger in de oven plaatsen
    5. Om te serveren in stukken snijden, het sap dat uit te kip loopt met het vet mengen, en op het bord over de kip gieten. Citroen en knoflook weggooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren