Spanakorizo

    Spanakorizo

    8keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een origineel Grieks vegetarisch recept. Mijn man houdt zelf niet zo van vegetarisch eten, maar dit vond hij heerlijk! Mijn buurvrouw vond het zelfs zo lekker dat zij het zelf ook een keer gaat maken....

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 ml olijfolie, kan minder als je dit te veel vindt
    • 2 uien, fijn gehakt
    • 300 gram diepvries spinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 2 grote tomaten, grof gesneden
    • 700 ml water
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 runderbouillonblokje
    • zout en peper naar smaak
    • 8 eetlepels witte rijst met grote korrel of als je dat kan krijgen echt Griekse rijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien zacht. Meng de spinazie erdoor. Roer de tomaten erdoor. Laat de groenten 5 minuten zachtjes sudderen.
    2. Schenk 475 ml water in een pan en breng aan de kook. Meng de knoflook, tomatenpuree, bouillonblokje, zout en peper erdoor. Zet het vuur lager en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken, tot het water tot de helft gereduceerd is.
    3. Roer de rijst en resterend water door het spinaziemengsel. Breng weer aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 20 minuten sudderen, tot de rijst zacht en luchtig is.

    Tip

    Dit is een klassiek en smakelijk Grieks recept met spinazie en rijst. Eenvoudig en snel te maken, en nog gezond ook! Serveer met vers citroensap en Griekse fetakaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Maria123
    van
    0

    lekker hoor! ik heb alleen (milde) paprikapuree gebruikt omdat de tomatenpuree op was, dit recept was onderdeel van een buffet met Turks/Griekse gerechten het ging schoon op! - 09 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren