Herfstsalade met kip

    Herfstsalade met kip

    6keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze maaltijdsalade wordt gemaakt van rijst, bleekselderij, komkommer, druiven, amandelen en gerookte kip. De kerriedressing smaakt daar heel goed bij.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr meergranenrijst
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
    • 3 eetlepels kerriesaus uit een pakje
    • 1 uitgeperste sinaasappel
    • 250 gr witte druiven, gehalveerd en zonder pit
    • 50 gr amandelen
    • 1/2 komkommer, geschild en in blokjes
    • 100 gr ijsbergsla, in stukken
    • 150 gr gerookte kip, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

      Bereidingswijze

    1. Kook de rijst in een grote pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bleekselderij 2 minuten met de rijst meekoken.
    2. Meng het zakje kerriesaus met het sinaasappelsap tot een gladde saus. Voeg de rijst, komkommer, bleekselderij, en 3/4 van de druiven en noten toe aan deze dressing. Roer goed. Zout en peper toevoegen voor de smaak.
    3. Pak 4 borden; verdeel sla over de borden. Schep hierop het rijstmengsel en strooi de rest van de noten en druiven over de borden.
    4. Leg dunne plakjes gerookte kip op de salade en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren