Sinaasappel amandelcake

    Sinaasappel amandelcake

    1keer bewaard
    2uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzondere cake gemaakt van gemalen amandelen en hele, gekookte sinaasappels. Dit is van oorsprong een Spaans recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde cake

    • 2 grote (biologische) sinaasappels
    • 5 eieren
    • 250 gr gemalen amandelen
    • 220 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • gezeefde poedersuiker voor het bestrooien of schijfjes gesuikerde sinaasappel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Vet een springvorm van 22 cm doorsnee licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
    2. Boen de sinaasappels af onder warm stromend water om het waslaagje te verwijderen. Leg de hele sinaasappels in een pan en giet er zoveel water bij dat ze net onderstaan. Kook de sinaasappels 1 uur. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Snijd de afgekoelde sinaasappels in een diep bord in vieren en verwijder de pitten. Pureer de sinaasappels, met schil en al, in een keukenmachine of blender.
    5. Klop in een grote kom de eieren met de mixer tot een luchtige massa. Voeg de gepureerde sinaasappels en het in het bord opgevangen sap toe. Klop de amandelen, suiker en bakpoeder erdoor. Blijf kloppen tot het beslag egaal is.
    6. Giet het beslag in de springvorm. Bak de cake een uur in de voorverwarmde oven, of iets langer, tot hij goudgeel is en stevig aanvoelt. Laat de cake afkoelen in de springvorm. Haal hem er dan uit en zet op een taartrooster.
    7. Bestrooi de cake voor het opdienen met gezeefde poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren