Provençaalse lamsstoofpot

    Provençaalse lamsstoofpot

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een smaakvolle stoofpot met mals lamsvlees, krieltjes en Provençaalse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo lamslapjes
    • zout en peper
    • 1 bos Provençaalse kruiden (bijv. tijm, laurier, salie, rozemarijn, oregano, majoraan, peterselie)
    • 125 gr mager rookspek, in reepjes
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 10 sjalotten, in kwarten
    • 10 teentjes knoflook, in plakjes
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 500 gr schoongeboende krieltjes
    • 100 ml rode wijn
    • 75 gr groene olijven zonder pit
    • snufje suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Snij de lamslapjes in gelijke stukken en bestrooi met zout en peper. Snij de blaadjes van de Provençaalse kruiden fijn.
    2. Bak in een koekenpan met 1 eetlepel olie de spekreepjes knapperig en laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier, bewaar het spekvet in de koekenpan.
    3. Voeg 3 eetlepels olie toe aan het spekvet en braad hierin het lamsvlees rondom aan. Voeg dan de sjalot en knoflook toe en bak even mee. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes (met vocht), de fijngesneden kruiden, krieltjes en wijn toe en laat dit op laag vuur zachtjes sudderen, ongeveer 45 minuten.
    4. Voeg de uitgelekte spekreepjes en de olijven 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe en roer om. Breng de stoofpot op smaak met een snufje suiker en zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren