Dragon-champagnesaus

    Dragon-champagnesaus

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze bijzondere en heerlijke saus smaakt perfect bij elke vis, maar in het bijzonder bij in de oven gebakken of gepocheerde zalm.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 1/2 eetlepel kappertjes
    • 350 ml champagne
    • 125 gr koude boter, in blokjes
    • handvol verse blaadjes dragon
    • sap van 1/2 citroen
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak de kappertjes 30 seconden in een sauspan op middelhoog vuur. Voeg de champagne toe en laat tot de helft inkoken.
    2. Roer met een garde de boter erdoor, blokje voor blokje en blijf roeren tot alle boter is gesmolten. Herhaal met de resterende blokjes boter, maar bewaar 1.
    3. Voeg als laatste het resterende blokje boter toe met de dragonblaadjes, citroensap en zout naar smaak. Roer met een garde tot een gladde saus. Serveer!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren