Zelfgemaakte paneer

    Zelfgemaakte paneer

    6keer bewaard
    2uur30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Het is erg makkelijk om je eigen paneer te maken voor in je favoriete Indiase gerechten. Voor deze zelfgemaakte Indiase kaas heb je alleen melk, citroensap, zout en een thermometer nodig!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 800 gr paneer

    • 4 liter volle melk
    • 110 ml citroen- of limoensap
    • 1/2 theelepel zout (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur rusten  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Bedek een vergiet met een vochtig gemaakte kaasdoek en zet deze boven een kom.
    2. Schenk melk in een grote pan en verwarm tot 93°C. Roer goed door en voeg zout toe als je dit gebruikt.
    3. Voeg het citroensap beetje bij beetje toe. Roer tot er klontjes vormen. Schep de klontjes in de kaasdoek. Vouw de kaasdoek over de kaas en zet er een zwaar voorwerp op (bijvoorbeeld een kom gevuld met water). Druk licht aan en laat 2-3 uur uitlekken.
    4. Je paneer is nu klaar voor gebruik in een van je favoriete Indiase recepten!

    Video

    Zelfgemaakte paneer
    Zelfgemaakte paneer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Duidelijk instructiefilmpje, kan echt niet mislukken.. - 09 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren