Kipfilet met rozemarijn

    Kipfilet met rozemarijn

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gebakken kipfilet met een korst van grof zeezout, peper, en rozemarijn.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 75 gr bloem
    • 3/4 eetlepel grof zeezout
    • 1 eetlepel zwarte peper
    • 2 eetlepels rozemarijn
    • 2 kipfilets
    • 100 ml olijfolie
    • 1 kleine ui
    • 1 teentje knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een diep bord, maak een mengsel van bloem, zout, peper en rozemarijn.
    2. Spoel de kip af en leg in het diepe bord, draai om zodat beide kanten een laag van het mengsel hebben.
    3. Verhit de olie in een koekenpan en voeg ui en knoflook toe, even fruiten.
    4. Voeg vervolgens de kipfilet toe. Aan een kant bakken tot de korst lichtbruin wordt, dan omdraaien en aan de andere kant bakken.
    5. Als de kip gaar is (na ongeveer 12-15 minuten), haal uit de pan en laat uitlekken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren