Zuurkoolquiche

    Zuurkoolquiche

    10keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze romige quiche wordt gemaakt met zuurkool, spekjes, ui, en knakworstjes. Serveer met rijst of een salade.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 500 gr zuurkool naturel, uitgelekt
    • 200 gr uitgebakken spekblokjes
    • 1 blik (van 400 gr) runderknakworst, uitgelekt en in stukjes gesneden
    • 150 ml kookroom
    • 3 eieren
    • 100 gr oude kaas, geraspt
    • 2 eetlepels mosterd
    • 1 ui, in ringetjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een taartvorm in met boter. Bedek de taartvorm met bladerdeeg.
    2. Bak de spekreepjes in een koekenpan op hoog vuur. Bak daarna de ui in dezelfde pan goudbruin. Meng de stukjes knakworst, spek, en zuurkool in een kom. Pak een schone kom en klop de kookroom, eieren, en kaas samen.
    3. Smeer mosterd over de bodem van de met bladerdeeg bedekte taartvorm. Bedek met zuurkool. Schenk eimengsel over zuurkool. Verdeel de ui over de bovenkant van de zuurkoolquiche en bak daarna 35 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren