Spaghetti met kip

    Spaghetti met kip

    4keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een bordje spaghetti in een romige witte wijnsaus met kruidige kip, tomaatjes, verse rozemarijn, en majoraan.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr spaghetti
    • 2 kipfilets, in stukjes gesneden
    • 2 theelepels kipkruiden
    • 20 gr boter
    • rasp van 1 sinaasappel
    • 100 ml sherry of witte wijn
    • 200 ml kookroom
    • 250 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 1/2 eetlepel majoraan
    • 2 eetlepels olijfolie
    • zout en peper naar smaak
    • 1 takje verse rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op de grillstand en zet het rooster ong. 15 cm van de warmtebron af.
    2. Zet een grote pan met water en een beetje zout op het vuur en kook hierin de spaghetti in ong. 8 minuten al dente. Giet af in een vergiet in de gootsteen.
    3. Kruid de kip met kipkruiden en bak goudbruin in een koekenpan met boter. Voeg rasp van de sinaasappel en witte wijn toe, ong. 2 minuten bakken. Zet het vuur lager en voeg room toe, ong. 5 minuten sudderen.
    4. Leg de tomaatjes onderin een ovenschaal. Garneer met majoraan, olijfolie en zout en peper. Grill de tomaatjes ong. 4 minuten in de oven.
    5. Voeg de gekookte spaghetti bij de romige saus met kip, laat warm worden, ong. 3 minuten. Schep de pasta op de borden, garneer met een beetje rozemarijn, en schep de geroosterde tomaatjes ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren