Pasta met zelfgemaakte tomatensaus

    Pasta met zelfgemaakte tomatensaus

    2keer bewaard
    1uur30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze pastasaus maak je helemaal zelf! Er komt geen potje of zakje aan te pas. Hierdoor proef je de intense smaken van tomaat, basilicum en knoflook erg goed.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr tomaten
    • 10 grote zwarte olijven, in stukjes
    • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
    • 25 gr pijnboompitten, fijngehakt
    • 50 gr mozzarella, in blokjes gesneden
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 15 gr verse basilicum, gehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 200 gr spaghetti (of een andere pasta)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje met een scherp mes. Zet een pan met water op tot deze kookt en dompel de tomaten een paar seconden onder in het kokende water. Spoel de tomaten af met koud water en ontvel ze daarna. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
    2. Doe de blokjes tomaat samen met de olijven, olijfolie, pijnboompitten, mozzarella, knoflook, rode chilipeper, kappertjes, en basilicum in een kom. Meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat 1 uur op kamertemperatuur rusten.
    3. Zet een pan met water en een beetje zout op, en kook hierin de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet in de gootsteen. Meng de pasta met de tomatensaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren