Kip tempura

    Kip tempura

    18keer bewaard
    25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een Japanse variatie op gebakken kip met een knapperige korst. Kan als hoofdgerecht of hapje; lekker met een beetje wasabi en sojasaus. Dit recept is voor 1-2 personen.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kipfilet (in blokjes)
    • 100 gr witte bloem
    • 120 ml koud water
    • 1/2 eetlepel zout
    • scheutje tabasco
    • 500 ml slaolie
    • sojasaus
    • wasabi

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maak een mengsel van de bloem en water; roer goed door.
    2. Voeg dan het zout en de tabasco toe, ook doorroeren.
    3. Verhit de olie in een wok.
    4. Haal de stukjes kip door het beslag zodat alle kanten worden bedekt.
    5. Voeg de kip toe aan de olie en bak 10-15 minuten of totdat de kip lichtbruin wordt en een knapperige korst heeft.
    6. Serveer met wat wasabi en sojasaus erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren