Hartige taart met beenham en broccoli

    Hartige taart met beenham en broccoli

    31keer bewaard
    55min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker recept voor hartige taart met sperziebonen, broccoli, ui en beenham. De oude kaas geeft het gerecht wat pit! Ik serveer deze quiche altijd met een eenvoudige wortelsalade.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 hartige taart

    • 5 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 300 gr broccoli, alleen de roosjes
    • 150 gr sperziebonen
    • 100 gr ui, in stukjes gesneden
    • 300 gr beenham, in blokjes
    • 4 eieren
    • 200 ml koksroom
    • 150 gr geraspte oude kaas
    • zout en peper
    • voor de salade
    • 2 winterpenen, schrapen en grof raspen
    • 3 eetlepels honing/mosterd dressing uit een fles

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Vet een taartvorm van ong. 24 cm in doorsnede in met boter. Verwarm de oven voor op 225°C. Bedek de ingevette taartvorm met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
    2. Kook de broccoli en sperziebonen voor in een pan met water, ong. 3 minuten. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water, zet opzij.
    3. Bak de ui in een koekenpan met boter goudbruin, ong. 3 minuten.
    4. Klop de eieren los en voeg de koksroom en kaas erbij. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Doe de broccoli, sperziebonen, ui, beenham, en het eimengsel in een kom, roer, en giet het in de met bladerdeeg bedekte taartvorm. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot goudbruin.
    6. Maak nu de wortelsalade. Meng de grof geraspte wortels samen met de dressing. Serveer de hartige taart met de wortelsalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Nanda
    van
    2

    Prima recept! Ik vond de combinatie van de groenten, kaas en ham erg goed smaken. Ik heb wel royaal peper en zout toegevoegd. - 12 okt 2012

    jetske
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 05 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren