Javaanse omelet

Javaanse omelet

1keer bewaard
30min


Maak dit als eerste!

Maak ook deze Javaanse omeletjes die zowel warm als koud erg lekker zijn. Deze omeletjes zijn groenig van kleur!

Marijke

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 pak pannenkoekmeel
  • 1 liter melk
  • 2 eieren
  • 1 potje pandan extract (te koop in de Indonesische toko)
  • 1 pakje (met 6 stuks) gulah jawa (palmsuiker)
  • 100 gr geraspte kokos

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    Bereidingswijze

  1. Maak het pannenkoekbeslag klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg daarbij enkele druppels pandan extract toe. Het beslag krijgt nu zijn groene kleur.
  2. Bak de pannenkoeken en leg ze op een bord. Laat in een pannetje met een bodempje water de gulah jawa smelten. Als de suiker vloeibaar is geworden, voeg dan de kokos toe. Vul de pannenkoeken met deze brei en rol ze op.
  3. Snij vervolgens de opgerolde javaanse omeletjes in stukken. Men kan ze dezelfde dag eten, maar ook een dag later. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren