Griekse quinoasalade

    Griekse quinoasalade

    139keer bewaard
    1uur


    138 personen hebben dit gemaakt

    Een salade van quinoa en feta, olijven, tomaat, peterselie en een verse citroendressing. Een heerlijke salade voor een picknick of bij een bbq!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 170 gr quinoa, afgespoeld
    • 475 ml water
    • 1/2 theelepel zeezout
    • 100 gr gehalveerde cherrytomaatjes
    • 55 gr zwarte olijven, zonder pit en in plakjes
    • 125 gr feta kaas, verkruimeld
    • 4 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
    • 1 eetlepel fijngehakte sjalot
    • 4 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels citroensap
    • 1 theelepel Dijon mosterd
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1/4 theelepel zeezout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de quinoa, water en 1/2 theelepel zout in een middelgrote pan. Breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken, tot het water is geabsorbeerd. Verspreid de quinoa op een bakplaat en laat afkoelen in ongeveer 30 minuten.
    2. Zodra de quinoa is afgekoeld, doe je deze in een grote kom. Voeg tomaten, olijven, feta, zonnebloempitten, sjalot en peterselie toe. Meng goed door.
    3. Klop met een garde in een kleine kom de olijfolie, citroensap, Dijon mosterd, knoflook, 1/4 theelepel zeezout en zwarte peper samen.
    4. Schenk de citroendressing over de quinoasalade en meng door. De salade kun je meteen opdienen of afgedekt in de koelkast bewaren voor later.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    van
    7

    Gewoon heerlijk! Ik ben zelf griek en maak vaak Griekse salade. Natuurlijk is dit niet echt Grieks door de quinoa, maar who cares; het smaakt Grieks. Wat mij betreft een echte aanrader. Je kunt het trouwens ook als een maaltijdsalade eten omdat het best vullend is door de quinoa. - 09 jun 2013

    2

    Ik krijg straks gasten voor de lunch en ga dit recept nu meteen maken. Lijkt me een verrukkelijk recept. Inmiddels gegeten en het was voor iedereen een groot succes! - 07 mei 2014

    anna77
    van
    1

    heerlijke salade! - 30 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren