Zweedse gehaktballen

    Zweedse gehaktballen

    18keer bewaard
    40min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Zoek je een goed recept voor zweedse gehaktballen? Dan ben je aan het goede adres!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60g verse broodkuimels
    • 60 ml room
    • 25g boter
    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 800g gehakt
    • 1 middelgroot ei
    • 1 theelepel gehakte knoflook
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • Een snufje pimentpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Schenk de room in een kom en doe de broodkruimels erbij.
    3. Verhit boter en olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui hierin, onder voortdurend roeren, zacht. Doe dit in de grote kom en maak de pan schoon.
    4. Voeg gehakt, ei, nootmuskaat, pimentpoeder, knoflook en de gebakken uien toe aan de broodkruimelmix. Gebruik je handen om het goed te mengen en vorm balletjes met een doorsnee van 4 cm.
    5. Leg ze in een glazen pyrex schaal. Dek af met folie en zet 20 tot 30 minuten in de oven tot het gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    wordt zo ook die saus gemaakt? - 08 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren