Bladerdeegbakjes met kip

    Bladerdeegbakjes met kip

    3keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met dit recept maak je 4 kleine ovenschaaltjes met kip-champignon vulling en een knapperig bladerdeegkorstje.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
    • 2 eetlepels boter of margarine
    • 150 gr wortelrauwkost
    • 200 gr kipfilet
    • 100 gr champignons
    • 100 gr prei
    • 2 eetlepels bloem
    • 150 ml kippenbouillon
    • 150 ml melk
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 middelgroot ei, loskloppen
    • 2 eetlepels geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C.
    2. Maak de kip-champignon vulling door de stukjes kipfilet samen met de champignons ong. 5 minuten in een grote pan te bakken. Voeg daarna de prei toe. Zet het vuur laag en roer de bloem erdoor. Voeg ook de kippenbouillon en zout en peper toe. Laat 5 minuten pruttelen.
    3. Smelt de boter in een schone koekenpan, en bak de wortelrauwkost hier ong. 4 minuten in. Doe dit al roerend. Voeg dan de zelfgemaakte ragout toe.
    4. Pak 4 kleine ovenschaaltjes en schep deze vol met het kippenmengsel. Leg op elk ovenschaaltje een plakje bladerdeeg, en maak in het midden een opening. Smeer wat van het losgeklopte ei over het bladerdeeg en bestrooi daarna met kaas.
    5. Zet de bakjes ong. 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren