Mexicaanse Pollo en Pipián

    Mexicaanse Pollo en Pipián

    1keer bewaard
    1uur50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Toen ik in Mexico woonde was dit één van mijn favoriete gerechten. Geroosterd sesamzaad en geblacheerde amandelen worden gepureerd en gekookt met chilipepers, olijven en kappertjes.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele kip, in stukken
    • 750 ml water
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 laurierblad, verkruimeld
    • 1 ui, in vieren
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 dessertlepel zout
    • 1 dessertlepel zwarte peper
    • 75 gr sesamzaad
    • 75 gr geblancheerde amandelen
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 1 blokje kipbouilllon
    • 3 gueropepers (zie voetnoot)
    • 2 jalapeñopepers, gehakt
    • 50 gr zwarte olijven, ontpit
    • 1 dessertlepel kappertjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Kip, water, selderij, laurierblad, ui en knoflook in een grote pan vermengen, op smaak brengen met zout en peper en koken tot de kip gaar is. Afgieten en de bouillon bewaren. Vel en bot van de kip verwijderen en het vlees apart zetten.
    2. Het sesamzaad in een koekenpan onder voortdurend roeren licht roosteren tot de geur vrijkomt. Sesamzaad en amandelen in een blender of keukenmachine met 225 ml bouillon pureren.
    3. In een koekenpan op matig laag vuur de olie verhitten. Sesam-amandelmengsel toevoegen en in 5-8 minuten licht laten indikken. Nogmaals 225 ml bouillon erdoor roeren en aan de kook brengen. Blokje kipbouillon toevoegen, het vuur laag zetten en 5 minuten zachtjes laten koken. Gehakte chilipeper, olijven, kappertjes en kip erdoor roeren. Nogmaals 10 minuten zachtjes laten koken en heet opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren