Romige pesto-champignonsaus

    Romige pesto-champignonsaus

    9keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik pas geleerd en ben heel blij dat ik hem nu ken. Ik hou erg van pesto, en deze saus is verrukkelijk! Lekker met pasta.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • 100 ml melk
    • 1 potje van 90 gr pesto genovese
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 50 gr geraspte kaas
    • 50 ml magere yoghurt (naturel)
    • zout en peper naar smaak
    • 250 gr champignons
    • 50 ml witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Begin met het maken van een roux door 2/3 van de boter op laag vuur te smelten, en dan de bloem erdoor roeren. Voeg dan langzaam de melk toe en blijf roeren.
    2. Blijf roeren en voeg de pesto toe met de pijnboompitten. Dan de geraspte kaas en yoghurt, blijf constant roeren. Voeg zout en peper toe naar smaak.
    3. Terwijl de pesto kookt, smelt de resterende 1/3 van de boter in een koekenpan, voeg dan de champignons toe en even laten bakken. Als ze bruin beginnen te worden, voeg je de witte wijn toe om af te blussen.
    4. Als de witte wijn niet meer te zien is, kun je de champignons aan de pesto toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren