Kip curry met boontjes en zoete aardappel

    Kip curry met boontjes en zoete aardappel

    43keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken kipfilet met curry pasta, geserveerd met sperziebonen en gebakken zoete aardappel. Een recept dat past in het primal blueprint / paleo dieet (zolang je peulvruchten, in dit geval boontjes, met mate eet). Puur eten, low carb, veel groenten en erg gezond!

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote zoete aardappelen (ong. 1 kilo)
    • peper en zout, naar smaak
    • 2 kipfilets
    • kokosolie
    • 1 rode paprika
    • 2 eetlepels milde curry paste (bijv. van Patak)
    • handvol cashewnoten, grof gehakt
    • 400 gr sperziebonen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in dunne plakken. Verhit wat kokosolie (kokosvet) in een grote wok of koekenpan en verspreid de plakken in de pan. Bak ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Af en toe omroeren. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Kook in ruim kokend water de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar.
    3. Snij de kipfilet en de paprika in blokjes. Verhit in een andere koekenpan wat kokosolie. Bak hierin de kip rondom kort aan. Voeg de blokjes paprika toe en twee eetlepels curry paste. Roerbak de kip in ongeveer 10-15 minuten gaar. Voeg aan het einde de cashewnoten toe.
    4. Verdeel het kipmengsel over 4 borden. Serveer met de gebakken zoete aardappel en sperziebonen.

    Kokosolie

    Kokosolie of kokosvet (het wordt vloeibaar bij hogere temperaturen) is verkrijgbaar bij de natuurvoeding winkel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Erg lekker! Mijn schoonmoeder kwam eten. Had nog nooit zoete aardappel geproefd. Ze verheugd zich altijd op eten bij ons, omdat we altijd lekker verassende nieuwe dingen proberen. Ze vind het heerlijk - 24 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren