Boemboe bali vlees

    Boemboe bali vlees

    4keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit lekkere Balinese gerecht met rundvlees wordt langzaam gaar gestoofd met geurige en pittige kruiden.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr rundvlees, in stukken gesneden
    • 2 grote uien, versnipperd
    • 1,5 theelepel knoflookpoeder
    • 3 theelepels sambal oelek
    • 2 theelepels laos
    • 4 kemirinoten, geraspt
    • 2,5 theelepel djahé (gedroogde gemalen gemberwortel)
    • zout, naar smaak
    • 3 eetlepels olie
    • water (zoveel als nodig zodat het vlees net onder staat)
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • 1 eetlepel santen mix (bijv. van Conimex®)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bak de ui samen met de kruiden (knoflookpoeder, sambal, laos, kemirinoten, djahé, en zout) in een grote pan met de olie. Doe het vlees erbij, bak even mee, voeg water toe zodat het vlees net onder komt te staan, doe de deksel op de pan, en laat 45 minuten stoven. Voeg op het laatst ketjap en santen mix toe. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren