Erwtensoep van Yvon

    1 uur 50 minuten

    Een zelfgemaakt kopje erwtensoep om warm te worden als het buiten koud is. Staat binnen 2 uur op tafel.

    Yvon6

    Drenthe, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr spliterwten, gewassen
    • 2 liter water
    • 1 selderijknol, geschild en in stukken gesneden
    • 1 winterpeen, in kleine blokjes
    • 2 grote aardappels, in kleine blokjes
    • 1 ui, grof gehakt
    • 300 gr varkensvlees (hamschijf, mager buikspek, krabbetjes of schouderkarbonade bijv.)
    • 2 preien, in ringen
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • 1 bosje selderij, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 1 rookworst, in plakjes gesneden
    • 1 laurierblaadje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Doe de gewassen spliterwten en de plakken van de selderijknol in een grote soeppan met 2 liter water. Kruid het vlees met zout en peper en doe het in de pan erbij. Voeg ook het laurierblaadje toe. Breng het geheel aan de kook.
    2. Laat 60 minuten zachtes koken. Soep regelmatig afschuimen met een spatel. Haal het vlees en de stukken selderijknol uit de soep. Selderijknol fijnprakken en vlees klein snijden en alles (behalve bot, vet, en laurier) terug in de soep doen.
    3. Voeg de blokjes aardappel, winterpeen, ui, prei, peterselie, en selderij toe, en kook nogmaals 30 minuutjes zachtjes door.
    4. Voeg de plakjes rookworst toe aan de soep, breng de soep op smaak met zout en peper. Nog 5 minuten zachtjes koken zodat de worst goed gaar is, en dan serveren met katenspek en roggebrood.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties