Sinaasappel-tulbandcake

    Sinaasappel-tulbandcake

    1keer bewaard
    2uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een makkelijk recept voor een sinaasappelcake, lekker smeuiig door het glazuur dat over de cake wordt gegoten en helemaal wordt opgenomen. In totaal heb je 2 sinaasappels en 1 citroen nodig.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 350 gr boter, op kamertemperatuur
    • 300 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 6 eieren
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 350 gr bloem
    • 50 gr maïzena
    • 2 theelepels bakpoeder
    • Voor het glazuur
    • 250 ml versgeperst sinaasappelsap
    • sap van 1 citroen
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 100 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm in.
    2. Klop de boter, suiker, vanillesuiker met een handmixer tot een romig geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix na elke toevoeging door. Voeg vervolgens de geraspte schil van de sinaasappel en halve citroen toe.
    3. Meng de bloem, maizena en bakpoeder door een zeef in de beslagkom. Mix dit tot het meel helemaal is opgenomen in het beslag.
    4. Schenk het beslag in de ingevette tulbandvorm en bak de cake ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
    5. Stort de tulband op een bord, maak de vorm schoon en doe de tulband weer terug in de vorm. Prik er een paar gaatjes in met een saté- of cocktailprikker.
    6. Meng sinaasappelsap, citroensap, rasp en 100 gram suiker in een kommetje en schenk de helft hiervan over de tulbandcake. Laat even staan. Stort de tulbandcake op een bord en prik nu gaatjes in de bovenkant en schenk de rest van het sap erover uit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren