Thaise pikante kip

    Thaise pikante kip

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pittig gerecht met kipfilet, currypasta, prei en snijbonen. Serveer met mihoen of rijst. Dit recept is genoeg voor 4 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr kipfilet
    • 2 eetlepels milde curry pasta (Patak's)
    • 2 teentjes knoflook
    • 4 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
    • 200 gr prei, in ringetjes
    • 300 gr snijbonen
    • 2 eetlepels citroensap
    • 125 ml kokosmelk (uit blik)
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij de kipfilet in blokjes. Pel de knoflook.
    2. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin kort de teentjes knoflook. Voeg 2 eetlepels currypasta toe en even meebakken. Voeg de basiliscum toe en een snufje zout.
    3. Voeg de kip toe en bak deze even mee. Voeg dan de snijbonen toe, vervolgens de prei en bak dit nog ongeveer 5 minuten.
    4. Voeg als laatste citroensap en kokosmelk toe en laat nog 2 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren