Kersencake van zure kersen

    Kersencake van zure kersen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke cake gemaakt met in kirsch geweekte kersen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 1 potje (180 gr) zure kersen
    • 1 1/2 eetlepel kirsch
    • 125 gr boter of margarine
    • 125 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • rasp van 1 citroen
    • 1 eetlepel citroensap
    • 2 eieren
    • 250 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • poedersuiker, om te bestrooien
    • snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Laat de kersen uitlekken en leg ze 30 minuten in een bakje met de kirsch. Af en toe omscheppen.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm van 18 cm in.
    3. Mix de boter, suiker, vanillesuiker, zout, citroenrasp en -sap tot een zacht en schuimig beslag. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen. Meng de bloem en bakpoeder door een zeef in de kom en klop luchtig.
    4. Schep de kersen en kirsch voorzichtig door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm.
    5. Bak de cake in de voorverwarmde oven op het één na onderste rek in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
    6. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en stort dan uit op een bord. Laat verder afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren