Sopapilla's uit Nieuw-Mexico

    Sopapilla's uit Nieuw-Mexico

    7keer bewaard
    35min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Een klassiek gefrituurd gebakje, in verschillende versies populair in Chili, Argentinië en de VS. Rol de gebakjes direct na frituren door een mengsel van kaneel en kristalsuiker en druppel er wat honing over.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 liter koolzaadolie om te frituren
    • 500 gr bloem
    • 2 dessertlepels bakpoeder
    • 1 dessertlepel zout
    • 30 gr boter
    • 225 ml water
    • 1 dessertlepel kaneel
    • 100 gr kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De olie in de frituurpan tot 190°C verhitten.
    2. Bloem, bakpoeder en zout in een grote kom zeven. Boter door het mengsel wrijven zodat een grof kruimeldeeg ontstaat. Geleidelijk water toevoegen tot het deeg nét pakt. In 4 porties verdelen en elke portie tot een bal vormen. Elke bal uitrollen tot een diameter van 20 cm en in 8 punten snijden.
    3. Suiker en kaneel vermengen en apart zetten.
    4. De punten frituren tot ze zwellen en lichtbruin zijn. Even laten uitlekken, door de kaneelsuiker rollen en heet serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren