Gevulde courgettes

    Gevulde courgettes

    5keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is voor 1 persoon, maar je kunt dit recept makkelijk verdubbelen. Mijn tip is om de courgette met knoflookboter te vullen ipv knoflook, want dat is veel lekkerder der der der :-)

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 courgette, doormidden gesneden en uitgehold (bewaar vruchtvlees)
    • 1 of 2 handjesvol spinazie (of zoveel als nodig)
    • knoflook of knoflookboter
    • 1/2 bol mozzarella
    • 1/4 ui (of zoveel als nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de spinazie in een klein laagje water tot het geslonken is, ong 2 minuten. Spinazie uit laten lekken in een vergiet.
    2. Courgettes halveren en binnenste eruit halen. Dan de courgettes ongeveer 10 minuten blancheren (koken en daarna in ijskoud water leggen of mee afspoelen). De uien bakken in de knoflookboter of olie met knoflook. Dan het binnenste van de courgette erbij doen en net zo lang bakken tot het zacht is. Als laastste de spinazie (gekookt en wel) erbij doe en lekker door elkaar husselen.
    3. De courgettes in een ovenschaal doen en het vullen met de spinazie, en als laatste de mozzarella erover en dan ong. 15-20 minuten in de oven bakken tot er een krokant korstje op de mozzarella komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren