Macaroni met Indische kruiden

    Macaroni met Indische kruiden

    5keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Niet de standaard macaroni met kaas. Deze kruidige macaroni heeft pit en veel smaak.

    Yvon6 Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 zakje Indische kruidenmix (naar smaak)
    • 250 gr macaroni
    • 15 gr boter of scheutje olijfolie
    • zout, naar smaak
    • 100 gr geraspte oude kaas
    • 250 gr uien, gesneden
    • 100 gr hamlappen, in kleine stukjes (of half-om-half gehakt)
    • 100 gr hamblokjes
    • 1 theelepel kerrie
    • sambal naar smaak
    • 1 eetlepel ketjap
    • 100 gr taugé
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1/2 komkommer
    • 2 tomaten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Zet de Indische kruiden in een beetje heet water om te wellen.
    2. Zet een pan met water op het vuur en voeg de macaroni toe. Kook de pasta beetgaar met een klontje boter (15 gr) en wat zout, ong. 8 minuten.
    3. Giet de macaroni af in een vergiet in de gootsteen, doe weer terug in de pan met de geraspte kaas en hou warm met de deksel op de pan.
    4. In een koekenpan de uien bakken en hamlapjes (in stukjes) garen. De hamblokjes, kerrie, sambal, ketjap erbij, dan de taugé.
    5. Meng het mengsel van uien, taugé, hamblokjes, hamlappen, een scheutje olijfolie en een blikje tomatenpuree door de macaroni met kaas. Flink door elkaar roeren en de Indische kruiden toevoegen. Laat een tijdje intrekken.
    6. De komkommer en tomaten ernaast serveren.

    Tip

    De dag erna is het nóg lekkerder!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren