Hartige taart met snijbiet en kastanje-champignons

    Hartige taart met snijbiet en kastanje-champignons

    1keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Vegetarische bladerdeegtaart met 'vergeten' groente: de snijbiet.

    Flevoland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 7 bladerdeegvellen
    • Twee theelepels olijfolie
    • 2 middelgrote rode uien, fijn gehakt
    • 2-3 teentjes knoflook, gehakt
    • 4 grote kastanje champignons, in stukjes
    • 6-7 stelen snijbiet, zeer fijn gesneden en schoongewassen
    • Klein handje pijnboompitten
    • 70 - 100 gr brie, in dunne plakken
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 200 gr crème fraîche
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Bekleed een ingevette (olie) taartvorm (25 cm) met het bladerdeeg.
    2. Verwarm olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui glazig of lichtbruin, ongeveer 6-7 minuten. Roer de fijngehakte champignons erdoor en voeg na een paar minuten de fijngesneden snijbieten toe. Laat het mengsel uitdruipen, in de tussentijd eerst wat pijnboompitten op de bodem van de taartvorm leggen, met daarover wat plakken brie. Dan het inmiddels uitgelekte mengsel toevoegen.
    3. Klop met een garde de eieren en de crème fraîche tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de taart zodat alles bedekt is, leg daarover wat plakken brie en dek af met eventueel overgebleven bladerdeeg.
    4. Bak de taart in 35 tot 40 minuten af. Laat 10 minuten staan alvorens te serveren.

    Tip

    Lekker met een frisse salade of een soepje vooraf

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren