Bananenbrood met hazelnoot melkchocolade

    Bananenbrood met hazelnoot melkchocolade

    4keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heel makkelijk recept voor bananenbrood. Perfect voor die bananen die te snel rijp zijn geworden. Dit recept gebruikt chocola met hazelnoot, maar je kunt ook walnoten of chocolade hagelslag gebruiken.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 3 grote bananen
    • 475 ml zelfrijzend bakmeel
    • 250 ml kristalsuiker
    • 120 gr boter (gesmolten, kamertemperatuur)
    • 2 eieren
    • 75 gr chocoladereep met hazelnoot (in kleine stukjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verhit de oven tot 160°C.
    2. De bananen fijn stampen in een kom en de boter hier doorheen roeren. De eieren klutsen en bij het bananen mengsel doen.
    3. Meng het bakmeel en de suiker, voeg het ei-banaan mengsel daar aan toe. Heel goed doorroeren.
    4. Voeg als laatst de chocola toe en ook doorroeren.
    5. Schenk het beslag in een lange bakvorm (cakevorm).
    6. Zet de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake in 60 minuten gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren