Gevulde courgette met lamsgehakt

    Gevulde courgette met lamsgehakt

    12keer bewaard
    1uur5min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Courgette 'bootjes' worden gevuld met een hartig mengsel van lamsgehakt en rijst. Een vullende en gezonde maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote courgettes, ong. 230 gr per stuk
    • 150 gr langkorrelige rijst
    • 2 stevige tomaten, in blokjes (zonder zaadlijsten)
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 eetlepels fijngehakte verse munt (optioneel)
    • 375 gr mager lamsgehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, plat gedrukt
    • 250 gr passata of tomatensaus
    • 1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn (of 1/2 theelepel gedroogde)
    • 4 eetlepels geraspte verse Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snij elke courgette in de lengte doormidden en schep het binnenste eruit met een theelepel, zodat je een rand van 1 cm dik overhoudt. Bewaar het vruchtvlees, hak dit fijn.
    2. Leg de courgettes in een ondiepe ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn (je moet ze makkelijk in kunnen prikken met een vork).
    3. Kook ondertussen de rijst in een pan met licht gezouten water in ongeveer 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat 5 minuten staan. Voeg dan de gehakte tomaat toe, losgeklopt ei, munt (indien je dit gebruikt) en peper naar smaak. Zet opzij.
    4. Bak het lamsgehakt 5 minuten op middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de ui en knoflook toe, bak nog 5 minuten door, tot de ui zachter is. Roer de tomatensaus erdoor, het bewaarde vruchtvlees van de courgette en de rozemarijn. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens lager en laat 10-15 minuten sudderen. Roer het rijstmengsel erdoor.
    5. Schep het mengsel in de courgette 'bootjes' en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn aan de bovenkant. Serveer direct.

    Vulling over?

    Je kunt overgebleven vulling ook gebruiken om andere groenten mee te vullen, bijvoorbeeld aubergine, paprika of grote tomaten.

    Video

    Gevulde courgette
    Gevulde courgette

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren