Kipburgers

    (15)

    Deze heerlijke kipburgers zijn gebaseerd op een Russisch recept. Makkelijk om te maken met een vleesmolen, maar je kunt ook kant-en-klaar kippengehakt gebruiken.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr kipfilet (of kippengehakt)
    • 1 ui
    • 1 grote bos peterselie
    • 1 ei
    • 2-3 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 2 eetlepels mayonaise
    • zout en peper naar smaak
    • bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de kipfilet heel fijn, of maal de kip tot kippengehakt met een vleesmolen.
    2. Hak de ui en peterselie grof en haal ook dit door de vleesmolen. Voeg toe aan de kip.
    3. Voeg ei, knoflook, zout en peper toe. Meng goed door, voeg de mayonaise toe en meng weer goed door.
    4. Schep grote lepels vol uit het mengsel en rol deze door de bloem om te bedekken. Bak de kipburgers vervolgens in een hete koekenpan in een beetje plantaardige olie, 5-7 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.

    Video

    Kipburgers
    Kipburgers
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (15)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties