Yoghurtkaas

    (4)
    12 uur 5 minuten

    Er is geen eenvoudigere zelfgemaakte kaas dan deze kaas gemaakt van yoghurt. Gebruik naturel yoghurt en laat het 12 tot 24 uur uitlekken. Dat is alles!


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo naturel yoghurt
    • 1 theelepel zout (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Extra tijd: 12uur rusten  ›  Klaar in:12uur5min 

    1. Bedek een vergiet met kaasdoek. Zet deze boven op een grote kom.
    2. Als je zout gebruikt, meng dan nu de yoghurt en het zout. Schep de yoghurt in de kaasdoek. Vouw het kaasdoek over de yoghurt en draai goed dicht. Laat de yoghurt 12 tot 24 uur uitlekken op kamertemperatuur.

    Serveeridee

    Je kunt wat gehakte verse kruiden en zout toevoegen aan de yoghurtkaas voor een hartige snack op een toastje of stokbrood. Voor een zoete snack kun je de kaas besprenkelen met honing en bestrooien met (wal)noten.

    Video

    Yoghurtkaas
    Yoghurtkaas
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties