Spaanse garnalen met knoflook

    Spaanse garnalen met knoflook

    68keer bewaard
    25min


    103 personen hebben dit gemaakt

    Deze garnalen op Spaanse wijze zijn gemarineerd met knoflook, olijfolie en chilipeper. Makkelijk, authentiek en een echte Spaanse tapas favoriet. Bekijk ook de video!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olijfolie
    • 1 hele knoflook, gepeld en fijngehakt
    • hele, gedroogde rode chilipepers (naar smaak), fijngehakt
    • 500 gr verse garnalen of gamba's (gepeld)
    • zout naar smaak
    • hand vol gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit een royale scheut olijfolie in een koekenpan (ongeveer een halve centimeter olie). Voeg de knoflook toe en bak deze tot het begint te geuren. Verwijder de knoflook en zet apart.
    2. Voeg de garnalen toe aan de hete olie. Roerbak ze tot ze doorzichtig van kleur worden. Zodra de garnalen gaar zijn, voeg je de knoflook weer toe en voeg ook de chilipeper toe. Voeg zout toe naar smaak. Bak nog 2 minuten en serveer dan direct met gehakte peterselie.

    Video

    Spaanse garnalen met knoflook
    Spaanse garnalen met knoflook

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    12

    Nog nooit zoveel verzoekjes gekregen om een recept te delen van garnalen in knoflook! Heerlijk! - 28 apr 2014

    van
    2

    Wel lekker, niets aparts..heb er een beetje citroen overheen gedaan.. - 03 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren