Stamppot met kipfilet en jus

    Stamppot met kipfilet en jus

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een recept dat ik zelf heb bedacht. Ik heb alle restjes uit de koelkast gebruikt om deze geïmproviseerde maaltijd te maken. En het is goed gelukt! Het is een stamppot van aardappel, broccoli, erwten, en wortel met kipfilet en een jus van worcestersaus.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ui (gesnipperd)
    • olijfolie
    • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
    • 2 kipfilets
    • 10 ml worcestersaus, apart te verwerken
    • 200 gr aardappel
    • 100 gr broccoli
    • 75 gr wortel
    • 100 gr erwten
    • snufjes rozemarijn, paprika, basilicum, zout, en peper
    • 1 eetlepel kruidenboter
    • peper en zout (naar smaak)
    • 1 eetlepel bloem
    • 20 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in een koekenpan.
    2. Voeg de kip toe met 3/4 van de worcestersaus en kruiden.
    3. Kook de aardappelen een paar minuten in een pan met ruim water, en voeg dan de andere groenten toe.
    4. Als de groenten gaar zijn, afgieten en pureren. Voeg dan een beetje kruidenboter, zout, en peper toe en pureer mee.
    5. Verwijder de kip uit de pan als deze gaar is. In dezelfde pan met het bakvet bloem toevoegen met een beetje water en de rest van het worcestersaus. Blijf langzaam water toevoegen en roeren totdat het een dikke saus wordt.
    6. Serveer de stamppot met de kipfilet erop en de jus eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren