Olympische ringen taart

    Olympische ringen taart

    1keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Deze leuke, fruitige taart past perfect in het thema van de Olympische Spelen. Serveer deze taart terwijl je gezellig met familie of vrienden naar de Spelen kijkt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr boter of margarine
    • 100 gr kristalsuiker
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 300 gr bloem
    • 1 snufje zout
    • 225 gr roomkaas
    • 60 gr poedersuiker
    • 300 ml slagroom, stijf opgeklopt
    • 75 gr verse bosbessen
    • 75 gr verse bramen
    • 75 gr verse frambozen
    • 1/4 verse ananas, geschild en in stukjes gesneden van ong. 1 cm
    • 1 kiwi, in stukjes gesneden van ong. 1 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Klop het ei en de vanille erdoor. Meng de bloem en het zout, en voeg dan langzaam toe aan het botermengsel. Dek af met wat plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Leg een stuk vetvrij bakpapier met een grootte van 38x25cm op een evengrote snijplank of een platte bakplaat. Druk het deeg uit tot een rechthoek, en leg het op het stuk bakpapier. Bedek het deeg met een tweede stuk vetvrij bakpapier; Rol het deeg uit tot een halve cm van de randen. Verwijder het bovenste vel bakpapier; Keer het deeg om op een ingevette bakplaat, en verwijder daarna het resterende bakpapier.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Gebruik een schoteltje of schaaltje met een diameter van ong. 11 cm om met een mes 3 ringen langs de lange kant van het deeg uit te tekenen (traceren, niet snijden). Traceer daaronder nog twee cirkels, en laat deze twee cirkels in het midden ong. 2,5 cm overlappen met de bovenste 3 cirkels. Snij nu de buitenste randen van de ringen weg en verwijder het deeg. Maak hier eventueel koekjes van.
    5. Bak de ringen 14 tot 16 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen voordat je de bovenste laag room aanbrengt.
    6. Klop de roomkaas en poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de opgeklopte slagroom toe en meng het mengsel met een spatel. Smeer de roomlaag royaal over de afgekoelde ringen.
    7. Breng nu de fruitlaag aan in de vorm van de Olympische ringen. Van links naar rechts, maak een ring van bosbessen, bramen en frambozen. Leg de ananas en kiwi op de twee lagere ringen. Laat afkoelen in de koelkast tot het opdienen.

    Tips

    Je kunt deze taart het beste een dag van te voren maken. Je kunt indien gewenst ook plakjes aardbei gebruiken in plaats van frambozen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren