Ovenheerlijke bloemkool

    Ovenheerlijke bloemkool

    3keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    ik was (en ben eigenlijk nog steeds) een hele moeilijke eter, ineens wilde ik geen aardappels meer dus werd het aardappel puree bij alles! Dit is uiteindelijk een heerlijk recept geworden, een vriendin van mij die nooit bloemkool lustte vond het zelfs lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 zakjes aardappelpuree
    • bloemkool
    • paprika poeder
    • zout
    • peper
    • aromat
    • klein beetje tabasco of sambal of je eigen keus hier van
    • paneermeel
    • 1 zakje pittige kaas, geraspt
    • 1 zakje kaassaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Begin met de bloemkool te koken tot het lekker zacht is.
    2. Doe dit alvast in een grote bakschaal.
    3. Maak de zakjes aardappelpuree klaar.
    4. Voeg wat kruiden naar eigen wens bij de aardappel puree.
    5. Doe die in dezelfde schaal als de bloemkool.
    6. Prak alles zo klein en goed mogelijk door elkaar.
    7. Doe wat van alle kruiden (vooral de aromat is er heerlijk bij) erop en dan de paneermeel.
    8. Een lekker laagje van de pittige kaas erover en in de oven ermee! (oven eerst voorverwarmen op 200°C)
    9. Maak terwijl het in de oven zit de kaassaus klaar.
    10. Als de bloemkool een mooi goud bruin laagje heeft gekregen (ongeveer na 15-20 minuten) is het tijd om het lekker op te smullen!

    Tip

    wat ik er vaak lekker bij vind zijn kaasburgers van de AH of een mini kaassoufle of de kaasballetjes voor in de frituur van de AH die smaken namelijk bijna het zelfde als de kaassaus van knor!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren