Chocoladepudding
1 / 1 Foto van:  Nanda
Blader

Chocoladepudding

  • 5 2
  • 15
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 2uur30min

Dit is de lekkerste chocoladepudding die ik ooit heb gegeten, een soort chocoladevla, maar dan romiger en voller van smaak. Heerlijk en heel bijzonder als je er een klein beetje grof zeezout overheen doet voor het serveren en eventueel fijngehakte pure chocola (90%).

anna77 Noord-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 425 ml volle melk
  • 150 ml slagroom
  • 3 grote eieren, iets losgeklopt
  • 30 gr maizena
  • 150 gr suiker
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • snufje zout
  • 70 gram pure chocolade (70-90%), fijngehakt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Verwarm de melk en slagroom in een metalen kom op een pan met kokend water, maar zo dat de kom het water niet raakt (au bain marie), ongeveer 5-10 minuten, maar laat het melkmengsel niet koken. Zet het vuur lager.
  2. Klop de eieren in een kom los en mix de maizena, suiker, cacao, zout en fijngehakte chocola erdoor.
  3. Schep nu lepel voor lepel het hete melkmengsel bij het chocolademengsel, ontder voortdurend roeren met een garde, zodat het langzaam opwarmt en smelt (en de eieren daardoor niet gekookt worden).
  4. Schenk het puddingmengsel in een grote steelpan en verwarm langzaam roerend op middelhoog vuur tot het een temperatuur bereikt van 98°C (net onder het kookpunt - meten met een thermometer).
  5. Mix het mengsel dan goed door met een staafmixer, of 5 minuten met een houten lepel, tot het een glad mengsel wordt (geen klontjes).
  6. Schep de pudding in een kom, dek af met plastic huishoudfolie en zet 2-3 uur in de koelkast. Je kunt de pudding een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Meer recepten

Beoordelingen (2)

3
van Nanda

Ontzettend lekker! Wel erg machtig, je hoeft geen grote porties te serveren. Ik heb geen volle, maar halfvolle melk gebruikt. Bij het verwarmen van de pudding kwam de temperatuur bij mij niet hoger dan 87°C... maar ik heb het wel ruim 10 minuten verwarmd. Toen het ging koken (belletjes) heb ik het van het vuur gehaald en met de staafmixer ongeveer 2 minuten gepureerd, dan wordt de pudding mooi glanzend. Nog een tip, laat de pudding eerst een beetje afkoelen voor je het in de koelkast zet en bedek het met plastic huishoudfolie tegen de pudding aan, zo krijg je geen 'vel'. - 23 aug 2012

1
van Ver074

Verslavend lekker Ben normaal niet zo van de chocoladepudding (pakken) maar deze is werkelijk zalig! - 31 mrt 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?
Plaats een foto vanaf je mobiel

Meer receptencollecties