Chocolade-courgettecake

    Chocolade-courgettecake

    4keer bewaard
    1uur15min


    568 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een smeuïge, fudge-achtige cake. Zoet, maar niet té zoet en het recept maakt heel erg goed gebruik van courgette. Je kunt er eventueel nog een laagje roomkaasglazuur of chocoladeglazuur op doen. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 250 gr bloem
    • 375 gr kristalsuiker
    • 65 gr cacaopoeder
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneel
    • 4 eieren
    • 350 ml plantaardige olie
    • 340 gr geraspte courgette
    • 90 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm van 20x30 cm in en bestrooi met bloem.
    2. Meng in een middelgrote kom de bloem, suiker, cacao, bakpoeder, zout en kaneel. Voeg de eieren en olie toe en mix goed door. Schep de noten en courgette erdoor tot het goed is gemengd. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm.
    3. Bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen alvorens je een glazuurlaag aanbrengt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Chocolade-courgettecake
    Chocolade-courgettecake

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren