Mimosa salade

    Mimosa salade

    5keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een favoriete laagjessalade uit Rusland. Gekookte aardappels en wortel worden afgewisseld met laagjes mayonaise en vis. Een heerlijke salade, die je als (lunch)maaltijd of als bijgerecht kunt eten. Bekijk de video voor een stap-voor-stap uitleg!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 aardappels, geschild en gekookt
    • 2 kleine wortels, gekookt
    • 250 gr vis uit blik (bijvoorbeeld zalm)
    • 4 eieren, hardgekookt
    • 1/2 ui
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • ongeveer 6 eetlepels mayonaise

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Pel de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Rasp het eiwit en verkruimel het eigeel.
    2. Hak de ui fijn en doe dit in een kom. Giet er kokend water overheen om de bittere smaak weg te nemen. Laat goed uitlekken.
    3. Verwijder eventuele graten uit de vis. Pureer met een vork.
    4. Verspreid een laagje vis op een serveerschaal. Vervolgens spreid je hierover een dunne laag mayonaise uit (ongeveer 2 eetlepels). Hierover de uien. Bedek met geraspt eiwit. Hierover mayonaise (2 eetlepels). Rasp de wortel en strooi dit over de lagen. Dan een laag grof geraspte aardappels. Eindig weer met een laag mayonaise (2 eetlepels) en bestrooi vervolgens met verkruimeld eigeel.
    5. Dek af met plastic huishoudfolie zodat het eigeel niet uitdroogt en zet een paar uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

    Video

    Mimosa salade
    Mimosa salade

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren