Gevulde champignons met spek en rozemarijn

    Gevulde champignons met spek en rozemarijn

    30keer bewaard
    45min


    15 personen hebben dit gemaakt

    gevulde champignons zijn gegarandeerd een populair hapje op een verjaardag of feestje, vooral als ze gevuld zijn met rozemarijn, spek en kaas! Bekijk ook de video.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr spek, fijngesneden
    • 30 gr boter
    • 250 gr champignons
    • 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 150 gr geraspte Edammer kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwijder de steeltjes van de champignons. Hak de steeltjes fijn en zet apart.
    2. Smelt boter in een koekenpan en bak de ui tot het zacht wordt. Voeg de gehakte champignonsteeltjes toe en bak 5 tot 7 minuten mee.
    3. Bak ondertussen in een andere koekenpan het spek uit tot het knapperig is. Laat goed uitlekken en voeg het spek dan toe aan het champignonmengsel. Voeg ook de rozemarijn en kaas toe. Roer goed door.
    4. Verwarm de oven voor op 200°C.
    5. Vul de hoedjes van de champignons met het mengsel. Zet ze in een ovenschaal of op een bakplaat.
    6. Bak de champignons 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Video

    Gevulde champignons
    Gevulde champignons

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 15 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren