Salade met bietjes, geitenkaas en pistachenoten

Deze salade met rode biet kun je als lunch serveren, maar het kan ook goed dienen als een bijgerecht.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 rode bieten
  • 50 gr gemengde sla
  • 1 handjevol gepelde pistachenoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel honing (of meer naar smaak)
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 30 gr geitenkaas, verkruimeld (of meer naar smaak)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

  1. Kook de bietjes in een grote pan met ruim water gaar, ong. 1 uur. Als de bietjes gaar zijn, kun je ze met een vork inprikken. Giet de bietjes af en laat akoelen, ong. 30 minuten. Schil en snij de bieten in stukjes.
  2. Pak een grote serveerschaal en meng hierin de sla, pistachenoten en bietjes samen. Maak een dressing door de olijfolie, wijnazijn, zout, peper en honing in een apart kommetje te mengen. Schep de dressing door de salade, en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Serveer met nog een beetje honing en versgemalen peper over de salade.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties