Bloemkool met kaassaus

    Een simpel bijgerecht van bloemkool met een kaassausje voor eroverheen.

    skooyman

    Noord-Holland, Nederland
    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 bloemkool
    • 3 el boter
    • 200 ml melk
    • 2 el bloem
    • 100 gr geraspte kaas (naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een pan, en voeg dan de bloem toe en roer goed door.
    2. Voeg langzaam de melk toe om een roux te maken.
    3. Als het sausje een beetje dikker wordt, voeg dan de kaas toe en blijf roeren.
    4. Stoom de bloemkool in 7-10 minuten gaar.
    5. Blijf door de saus roeren totdat deze zacht is en geen klontjes meer bevat. Serveer de saus over de bloemkool.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren