Gebakken aubergine met paprika en radijs

    Gebakken aubergine met paprika en radijs

    14keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Paleo-gerechtje. Wokschotel met gekruide aubergine, reepjes gele paprika, rode radijsjes en cashewnootjes. Vegetarisch.

    Arnold Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1,5 cm gember (optioneel)
    • 2 eetlepels vet (kokosolie, olijfolie, roomboter of geklaarde boter)
    • 2 eetlepels kruiden (currypasta, kant-en-klaar mengsel of eigen mengsel naar smaak met bijvoorbeeld kurkuma, komijn, koriander, mosterdpoeder, zout, peper, kokosbloesemsuiker)
    • 1 aubergine
    • 1 gele paprika
    • 1 bosje radijsjes
    • 1 flinke hand cashewnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de ui en knoflook (en eventueel de gember) in stukjes en doe alles in een kommetje.
    2. Snijd de aubergine in dunne reepjes en ook alvast de gele paprika en de radijsjes.
    3. Laat het vet smelten in een pan of wok.
    4. Voeg het uimengsel toe en bak het geheel even kort aan. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak net zolang (ongeveer tien minuten) tot de aubergine zacht begint te worden.
    5. Voeg het kruidenmengel toe en laat het geheel een paar minuten bakken.
    6. Laat de paprika en radijsjes nog even mee verwarmen.
    7. Strooi de cashewnoten over het gerecht. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren