Minestronesoep van Marjolein

    Minestronesoep van Marjolein

    1keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke, stevig gevulde groentesoep, lekker in de winter.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 10 grote rijpe pruimtomaten (of 2 blikjes van 400 gr tomaten, zonder sap)
    • 3 middelgrote wortelen
    • 2 middelgrote preien
    • 5 stengels bleekselderij
    • 2 rode uien
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 tenen knoflook (in dunne plakjes)
    • 150 gr gerookt spek
    • 1 theelepel gehakte verse rozemarijn
    • 850 ml gevogeltefond (mag ook kippen- of groentebouillon zijn)
    • 1 kool (of eenzelfde hoeveelheid verschillende koolsoorten)
    • 3 handenvol verse basilicum
    • 170 gr spaghetti, in kleinere stukjes gebroken
    • zout en zwarte peper uit de molen
    • extra virgin olijfolie
    • Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kerf de tomaten kruislings in en leg ze even in kokend water. Pel ze daarna, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    2. Schil of rasp de wortelen, snijd ze in de lengte in vieren, was ze goed en snijd ze in stukjes. Haal de lelijke bladeren van de prei, snijd de prei in de lengte in vieren, spoel goed en snijd in stukken.
    3. Schil met een dunschiller de stugge vezels van de selderij, snijd de stengels in de lengte doormidden en daarna in kleine stukjes.
    4. Schil de uien en snijd in stukken. Probeer alle groenten in ongeveer even grote stukken te snijden (stukjes van ongeveer 1 cm). Was de kool en snijd ook deze in stukken.
    5. Giet de olijfolie in een voorverwarmde pan met dikke bodem en bak de wortel, prei, selderij, ui, knoflook, gerookt spek en de rozemarijn op een matig vuur tot ze zacht beginnen te worden (15 minuten). Voeg de gehakte tomaten toe en laat 1-2 minuten bakken. Giet de fond/bouillon erbij, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten sudderen. Schuim de soep af als dat nodig is.
    6. Doe de kool erbij, leg een deksel op de pan en laat de soep nog eens 10 minuten zachtjes sudderen. Doe er dan de gesnipperde basilicum bij en de stukjes pasta, zodat ze het aroma van de soep in zich kunnen opnemen.
    7. Laat de soep nog minstens 5 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met zout en peper. De soep moet vrij dik zijn en de kool niet te gaar. Serveer de minestrone met wat lekker peperige extra virgin olijfolie en verse Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren