Kippenbouillon met rode peper

    Kippenbouillon met rode peper

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur15min


    Maak dit als eerste!

    Er gaat simpelweg niets boven zelfgemaakte kippenbouillon, lekker als basis voor soepen of sauzen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 liter bouillon

    • 2 kilo kipdelen, in stukjes
    • 1/2 bol knoflook, ongepeld
    • 5 stengels bleekselderij, grof gehakt
    • 2 middelgrote preien, grof gehakt
    • 2 grote wortelen, grof gehakt
    • 1 rode peper, in grove stukken
    • 3 takjes verse rozemarijn
    • 5 takjes verse peterselie
    • 5 takjes verse tijm
    • 5 zwarte peperkorrels, heel
    • snuf zout
    • stukje foelie
    • 6 liter koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Leg de kipdelen, knoflook, groenten, alle kruiden, rode peper en peperkorrels in een pan. Giet er het koude water bij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 3 tot 4 uur zachtjes trekken.
    2. Schuim af, indien nodig en zeef de bouillon door een fijne zeef. Laat de bouillon ongeveer een half uur afkoelen en zet hem dan in de koelkast.
    3. Wanneer de bouillon koud is moet hij helder en licht amberkleurig zijn. Je kunt de bouillon in kleine plastic bakjes invriezen. In de koelkast blijft de bouillon ongeveer 4 dagen goed, in de vriezer 2-3 maanden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren