Bonensoep met een Mexicaans tintje

    Bonensoep met een Mexicaans tintje

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke voedzame bonensoep met een Mexicaans tintje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 groene Spaanse peper
    • 375 gr tomaten, ontveld
    • 1 liter bouillon
    • 470 gr rode bonen uit blik, uitgelekt
    • 125 gr mais, uit blik
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1,5 theelepel chilipoeder
    • 2 rookworsten
    • tabasco, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
    • 1 avocado, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden Spaanse peper en de tomaten toe. Laat even sudderen.
    2. Breng de bouillon in een grote soeppan aan de kook, voeg de inhoud van de koekenpan toe, evenals de bonen, mais, tomatenpuree en chilipoeder. Laat een kwartier sudderen.
    3. Snijd de rookworsten in plakjes en voeg toe aan de pan. Voeg zout, peper en tabasco naar smaak toe en laat de soep doorwarmen zodat ook de rookworst warm is.
    4. Serveer in soepkommen, garneer met wat verse koriander en wat schijfjes avocado.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren